سلامت

۷ خوراكي كه دندان‌پزشكان هرگز نمي‌خورند!

۷ خوراكي كه دندان‌پزشكان هرگز نمي‌خورند!

۱. ميوه‌هاي خشك :ترديدي نيست كه بسياري از ميوه‌هاي خشك واقعا خوش‌مزه هستند و بسياري از افراد از انواع برگه‌هاي آلو براي افزايش فيبر دريافتي استفاده مي‌كنند و نتيجه هم مي‌گيرند، اما دندان‌پزشكان مي‌گويند كه ميوه‌هاي خشك براي دندان مضر هستند. ميوه‌هاي خشك نه‌تنها غلظت بالايي از قندها دارند، بلكه شديدا چسبناك هستند و به‌راحتي به دندان‌هاي آسيا مي‌چسبند و باعث شكل‌گيري حفره‌هاي دنداني مي‌شوند. ۲. نوشيدني‌هاي گرم و شيرين : بسياري از افراد عادت كرده‌اند كه قهوه را شيرين بنوشند يا روزانه از انواع نوشيدني‌هاي گرم و شيرين استفاده كنند، در حالي كه اصلا نمي‌دانند اين نوشيدني‌ها تا چه اندازه براي دندان‌ها مضر هستند. دندان‌پزشكان مي‌گويند كه تماس مداوم دندان‌ها با تركيبات شير و قند، آن هم براي بيشتر از يك ساعت، قابليت‌هاي بزاق دهان براي مقابله با قندها و اسيدهاي توليدشده توسط باكتري‌ها را ضعيف مي‌كند. بزاق دهان، قواي محافظتي فوق‌العاده‌اي براي دندان‌ها است و اگر قندها دائما روند فعاليتي آن را مختل كنند، غدد بزاقي به‌ مرور زمان دچار ضعف مي‌شوند.
 
۳. تخمه‌ها : اگر به سلامتي دندان‌هاي خودتان علاقه داريد، بدون معطلي تخمه خوردن را از برنامه خودتان حذف كنيد. بسياري از تخمه‌ها بايد با استفاده از دندان‌هاي جلويي باز شوند، در حالي كه لبه‌هاي تيز اين دندان‌ها به‌ راحتي در اين روند آسيب مي‌بينند. ۴. آب‌جوش و آب‌ليموي تازه : اگر شنيده‌ايد كه نوشيدن آب‌جوش و آب‌ليموي تازه مي‌تواند جايگزين مناسبي براي قهوه صبح‌گاهي باشد،‌ قبل از مصرف آن حتما به سلامتي دندان‌ها فكر كنيد، چون دندان‌پزشكان تاكيد مي‌كنند كه اين نوشيدني گرم براي ميناي دندان‌ها مضر است. دليلش هم اين است كه اسيديته آب‌ليمو در اين حالت شديدا به ميناي دندان‌ها آسيب مي‌رساند. به‌طور كلي، مصرف مواد غذايي و نوشيدني‌هاي اسيدي به‌صورت مكرر و منظم مي‌تواند ميناي دندان‌ها را از بين ببرد و با لايه داخلي دندان‌ها يا همان دنتين تماس پيدا كند. ۵. يخ : يكي از بدترين عادت‌هاي غذايي كه شديدا به دندان‌ها آسيب مي‌رساند، جويدن يخ است. يخ‌ها بيش از حد براي ميناي دندان‌ها سفت‌وسخت هستند و فشار شديدي را به دندان‌ها وارد مي‌كنند. اين حالت حتي مي‌تواند به شكستن بخشي از دندان شما منجر شود. 
 
۶. نوشيدني‌هاي انرژي‌زا : نوشيدني‌هاي انرژي‌زا فوق‌العاده اسيدي هستند، pH پاييني دارند و ميزان تركيبات قندي نيز در آن‌ها زياد است. دندان‌پزشكان مي‌گويند كه مصرف بي‌رويه نوشيدني‌هاي انرژي‌زا كه در ميان قشرهاي خاصي از جوانان مُد شده، پوسيدگي‌هاي دنداني را در ميان آنان گسترش داده است. تركيبات مضر درون نوشيدني‌هاي انرژي‌زا،‌ سطح همه دندان‌ها را مي‌پوشانند و به يكسان به همه دندان‌ها صدمه مي‌زنند. تداوم اين وضعيت، نتيجه‌اي نخواهد داشت جز پوسيدگي‌هاي دنداني بي‌شمار. ۷. كمپوت‌ها يا كنسروهاي ميوه :اگر فكر مي‌كنيد كه وجود نام «ميوه» روي كسنروها يا كمپوت‌هاي ميوه به شما مي‌گويد كه خوراكي سالمي در انتظارتان است، سخت در اشتباه هستيد. در حالي كه ميوه‌هاي طبيعي از بهترين گزينه‌ها براي سلامتي انسان‌ها هستند، اما ميوه‌هاي كنسروشده مي‌توانند به‌ طرز عجيبي ناسالم باشند. ميوه‌هاي كنسروشده در شربت‌ها و تركيبات قندي غليظي قرار مي‌گيرند و در نتيجه تركيبات قندي مضري را وارد دهان مي‌كنند. 

برچسب: سلامتيسم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ساعت: ۰۲:۵۰:۰۵ توسط:saeed.bp موضوع: سلامتيسم

۷ دليل بدبو شدن ادرار!

۷ دليل بدبو شدن ادرار!

۱. مساله به مواد غذايي مصرفي ربط دارد :شما احتمالا مي‌دانيد كه مصرف بعضي از مواد غذايي مي‌تواند بوي بدي به دهان بدهد، اما بعيد است بدانيد كه بعضي از مواد غذايي نيز بوي ادرار را تغيير مي‌دهند. بعضي از افراد كه نسبت به اين مساله آگاهي دارند، از مصرف مارچوبه خودداري مي‌كنند، چون مارچوبه باعث بدبو شدن ادرار مي‌شود. با اين‌ حال، فقط نيمي از انسان‌ها داراي آنزيمي هستند كه مارچوبه را تجزيه مي‌كند و اين بوي بد را به‌ وجود مي‌آورد. جالب است بدانيد كه فقط بعضي از افراد مي‌توانند اين بوي بد را احساس كنند و دانشمندان هنوز به‌ درستي نتوانسته‌اند دليل اين اتفاق را پيدا كنند. ديگر مواد غذايي كه مي‌توانند همين تاثير را بر ادرار داشته باشند، عبارت‌اند از كلم بروكسل، كلم، شلغم، گل‌كلم و سير. ۲. مساله به نوشيدني‌ها ارتباط دارد :آيا شما هم به دريافت مداوم كافئين وابستگي داريد؟ اگر پاسخ‌تان به اين سوال مثبت باشد، غيرعادي نيست كه بدبو شدن ادرار را تجربه كنيد. البته اين بدبويي به آن شدتي كه بعضي از افراد فكر مي‌كنند نيست و حالتي شبيه به بوي قهوه به ادرار مي‌دهد. 
 
۳. بدن‌تان كم‌آب شده است :اگر بوي آمونياك در ادرار شديد باشد، شما هرچه سريع‌تر بايد مقدار زيادي آب بنوشيد. بدون دريافت مايعات كافي براي رقيق‌سازي ادرار، رنگ ادرار تيره‌تر مي‌شود و بوي بدتري به خودش مي‌گيرد. توجه داشته باشيد كه ادرار معمولا صبح‌ها بوي بدتري دارد، چون بدن در طول شب نسبتا كم‌آب مي‌شود. به همين دليل، صبح را بايد با تامين آب مورد نياز بدن شروع كنيد. ۴. مشكل از داروهاي مصرفي نشات مي‌گيرد : آيا آنتي‌بيوتيك مصرف مي‌كنيد يا در حال مصرف داروهاي مخصوص صرع هستيد؟ متخصصان مي‌گويند كه اين داروها مي‌توانند از عواملي باشند كه بوي بدي به ادرار مي‌دهند. درواقع، بعضي از داروهاي گروه سولفا كه با نام سولفوناميدها نيز شناخته مي‌شوند، مي‌توانند ادرار را بدبو كنند. سولفوناميدها اساسا براي درمان عفونت‌ها و بيماري صرع مورد استفاده قرار مي‌گيرند. ۵. احتمال دارد به عفونت مبتلا باشيد : مبتلا بودن به عفونت دستگاه ادراري (UTI)، يكي از علت‌هايي است كه بوي بدي به ادرار مي‌دهد. اين حالت خصوصا زماني شديد مي‌شود كه دفع ادرار با مشكلاتي مانند سوزش يا گزش همراه باشد. اگر با اين مشكلات مواجه هستيد، حتما نزد پزشك برويد تا روند درماني را هرچه سريع‌تر آغاز كنيد. 
 
۶. شايد به بيماري ديابت مبتلا باشيد : افرادي كه مبتلا به بيماري ديابت هستند و از اين موضوع اطلاع ندارند، ممكن است با تغيير بوي ادرار مواجه شوند. اگر علائم اين حالت با تشنگي دائمي، سردرد و نياز به دفع بيش از حد ادرار همراه باشد، حتما بايد براي بررسي بيشتر نزد پزشك برويد. در بعضي از اين موارد، ادرار مي‌تواند بوي شيرين داشته باشد، چون سطح قند خون در بيماري ديابت نهفته كنترل‌ناشده است. با اين‌ حال، چنين حالتي شايع نيست. بيماري نادري هم وجود دارد به نام بيماري ادرار شربت افرا (maple syrup disease) كه به‌واسطه اختلال در تجزيه اسيدهاي آمينه اتفاق مي‌افتد و بوي شيرين به ادرار مي‌دهد. اگر هم ادرار بوي كهنه و ترشيده داشته باشد، احتمالا نشان‌دهنده روند رو به‌ زوال كبد است و بايد سريعا توسط پزشك مورد بررسي قرار بگيرد. ۷. شايد مشكل از فيستول باشد : اين اتفاق واقعا نادر است، اما وجود نوعي اتصال غيرعادي بين روده و مثانه به‌ نام فيستول (fistula) مي‌تواند بوي بدي به ادرار بدهد و حتي باعث ابتلا به عفونت‌هاي ادراري مكرر شود. البته بررسي اين مساله را هم بايد به دست پزشك سپرد. 

برچسب: سلامتيسم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ساعت: ۰۲:۴۹:۴۵ توسط:saeed.bp موضوع: سلامتيسم

بهترين چاي‌هاي سلامتي كدامند؟

بهترين چاي‌هاي سلامتي كدامند؟

بعد از آب، چاي بيشترين نوشيدني مصرفي جهان است. به غير از ايفاي نقش يك نوشيدني تازه، چاي داراي چندين ماده شيميايي است كه طبق مطالعات ممكن است مزاياي بهداشتي زيادي را در بر داشته باشند. چاي سبز و عصاره‌هاي آن براي همه چيز از بهبود سلامت، افزايش سلامت رواني و افزايش روحيه، تا از دست دادن وزن و حفظ سلامت پوست مفيد است.به گفته كارشناسان تغذيه و رژيم غذايي، چاي سبز ممكن است باعث كاهش تري گليسريد، كلسترول و LDL (كلسترول بد) شود، در حالي كه HDL (كلسترول خوب) را افزايش مي‌دهد. بررسي مطالعات نشان مي‌دهد كه نوشيدن چاي سبز مي‌تواند به جلوگيري از ديابت نوع ۲ كمك كند و خطر ابتلا به چاقي را كه منجر به ديابت مي‌شود، كاهش دهد.در واقع، خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ در افرادي كه روزانه بيشتر از ۶ فنجان چاي سبز مي‌نوشند نسبت به آنهايي كه كمتر از يك فنجان در هفته مصرف مي‌كنند ۳۳ درصد كمتر است. همچنين مطالعات نشان مي‌دهند كه كاتچين فراوان در چاي سبز، به كاهش درد مفاصل و التهاب همراه با آرتريت روماتوئيد كمك مي‌كند.

 

بيشترين شهرت چاي سبز به دليل خواص تقويت‌كننده سلامت آن است، اما چاي سياه نيز به سلامتي كمك مي‌كند و حدود ۷۵ درصد از مصرف چاي در جهان را تشكيل مي‌دهد. به گفته كارشناسان، مصرف منظم چاي سياه ممكن است به كاهش خطر ابتلا به حمله قلبي كمك كند. تحقيقات همچنين نشان مي‌دهد كه چاي سياه مي‌تواند باعث تقويت استخوان‌ها و كاهش خطر ابتلا به سنگ كليه در زنان شود.نوشيدن چاي سياه و سبز به دليل كافئين موجود در آنها، درجه هوشياري ذهني را بالاتر مي‌برند. طبق گفته موسسه ملي سرطان، مصرف چاي ممكن است به كاهش خطر يا كند شدن پيشرفت سرطان كمك كند، اگر چه در اين زمينه تحقيقات بيشتري لازم است. چاي سياه و سبز همچنين ممكن است خطر بيماري پاركينسون و در زنان، خطر ابتلا به سرطان تخمدان را كاهش دهد.مزاياي بهداشتي چاي: نوشيدن چاي كه حاوي هيچ چربي، سديم يا قند نيست (تا زماني كه شما آن را اضافه نكنيد)، يكي از بهترين انتخاب‌هاي نوشيدني است كه مي‌توانيد انجام دهيد. مردم اغلب ممكن است چاي‌هاي سياه و سبز بنوشند، اما چاي‌هاي ديگري نيز وجود دارند كه در عين خاصيت شفابخشي مي‌توانند لذت‌بخش باشند. به عنوان مثال، چاي زنجبيل و نعناع (به صورت تازه يا خشك) باعث بهبود سلامت دستگاه گوارش مي‌شود. بسياري از افراد چاي بابونه را نيز به عنوان آرام كننده اعصاب، شب‌ها قبل از خواب مي‌نوشند. 

 

برخي از محبوب ترين انواع چاي عبارتند از:چاي سبز-چاي سياه-چاي اولانگ (نوعي چاي چيني رول شده)-چاي ترش-چاي سفيد-چاي كوهي-چاي به-چاي ميوه‌اي-چاي آويشن-چاي بابونه. چه گرم و چه سرد، راه هاي زيادي براي تهيه و همچنين چند روش شگفت‌انگيز براي استفاده از چاي وجود دارد:چاي دلخواه خود را با گياهان، ادويه جات، گياهان دارويي، ميوه ها و ساير مواد مخلوط كنيد.از چاي دم كرده براي رقيق كردن آب ميوه ها استفاده كنيد.عطر و طعم اضافي را به كمك يخ هاي طعم دار به چاي خود اضافه كنيد. پخت انواع كيك و كلوچه با چاي را هم امتحان كنيد، طعمش عالي است.

 بهترين چاي‌هاي سلامتي كدامند؟


برچسب: سلامتيسم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ساعت: ۰۲:۴۹:۲۴ توسط:saeed.bp موضوع: سلامتيسم

۶ جايگزين گوشت براي گياه‌خواران!

۶ جايگزين گوشت براي گياه‌خواران!

دوست داريد كه كمتر گوشت بخوريد ولي نگران هستيد كه زود گرسنه شويد و يا بدن‌تان دچار كمبود انرژي شود؟ در اينجا براساس توصيه‌هاي يك متخصص تغذيه و گياه‌خواري، شش ماده غذايي كه هم به شما احساس سيري مي‌دهد و هم انرژي مورد نياز بدن شما را فراهم مي‌كند، معرفي مي‌كنيم. توجه: در مورد كودكان، بدون توصيه پزشك، هيچگاه ساير مواد غذايي را جايگزين گوشت نكنيد. ۱- صد گرم عدس معادل يك عدد استيك گوشت: مهم‌ترين خاصيت گوشت براي بدن، تامين پروتئين، روي و آهن است. بزرگ‌ترين نگراني كساني كه مايل هستند مصرف گوشت را كنار بگذارند، كمبود پروتئين است. فقط در صورتي كه دچار سوتغذيه جدي باشيد اين نگراني قابل قبول است، چون ۳۰ درصد از پروتئين، از منابع پروتئين گياهي تامين مي‌شود. نكته مهم آن است كه تغذيه خود را تغيير دهيد و چيزهايي كه ساير مواد غذايي، براي بدن فراهم مي‌كنند را بشناسيد. حبوبات يكي از سه منبع اصلي تامين پروتئين براي بدن هستند. مثلا عدس، نخود، نخودفرنگي، باقالي و سويا. جالب است بدانيد كه ۱۰۰ گرم عدس پخته از نظر پروتئين معادل ۱۰۰ گرم استيك گوشت است.
 
۲- برنج، حاوي مقدار زيادي پروتئين: طبق نظر متخصصين تغذيه، حذف گوشت از وعده هاي غذايي، به هيچ وجه خطري بابت كمبود پروتئين ندارد. به جاي گوشت از ساير گروه‌هاي مواد غذايي غني از پروتئين، از جمله غلات، مي‌توانيد بهره ببريد. مانند گندم، برنج، ذرت و جو. مصرف حدود ۳۰ تا ۴۵ گرم غلات در هر وعده غذايي، براي تامين پروتئين كافي است.۳- گردو مفيد براي ماهيچه‌ها: ماهيچه‌ها، موها، ناخن‌ها،... پروتئين‌ها براي براي كاركرد صحيح بدن ضروري هستند. اگر دلتان مي‌خواهد گوشت را از وعده‌هاي غذايي حذف كنيد، بايد منابع ديگري براي تامين انرژي بدن پيدا كنيد. روغن‌هاي گياهي، سومين گروه مواد غذايي حاوي بيشترين پروتئين هستد. مثلا مغز گردو، بادام، فندق و تخم كتان. در هر ۱۰۰ گرم از اين مغزها، ۲۱ گرم پروتئين وجود دارد.۴- تخم‌مرغ، داراي خاصيت سيركنندگي به اندازه گوشت: كساني كه گوشت زياد مصرف مي‌كنند و مايل هستند مصرف آن را قطع كنند، تخم‌مرغ نه‌تنها پروتئين لازم را تامين مي‌كند، بلكه روي و آهن مورد نياز بدن را نيز فراهم مي‌كند و نيز به مدت طولاني شما را سير نگاه مي‌دارد. دو عدد تخم‌مرغ حاوي ۱۳ گرم پروتئين است كه معادل يك عدد استيك است و البته طبخ تخم‌مرغ بسيار ساده‌تر از گوشت است.
 
۵- گوشت گياهي غني به اندازه گوشت حيواني: از زماني كه گياه‌خواري رايج شده است، توليدكنندگان و فروشگاه‌ها، محصولاتي شبيه گوشت عرضه مي‌كنند كه فقط از مواد گياهي تهيه شده است. با مصرف اين محصولات گياهي، به جاي گوشت، هيچ نگراني بابت كمبود پروتئين در بدن نخواهيد داشت.۶- سبزي‌هايي كه بيش از گوشت حاوي آهن هستند: گوشت‌ها مخصوصا گوشت قرمز، علاوه بر پروتئين به خاطر داشتن آهن و روي مورد توجه هستند. افرادي كه از كمبود آهن و كم‌خوني رنج مي‌برند وليكن مايل نيستند گوشت مصرف كنند، لازم است كه پنج بار در روز ميوه و سبزيجات مصرف كنند. متخصصان تغذيه معتقد هستند كه در سبزيجات، روي و آهن راحت‌تر از گوشت، يافت مي‌شود. اسفناج، برگ چغندر، لوبيا سبز و انواع كاهو ها غني از آهن هستند.

برچسب: سلامتيسم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ساعت: ۰۲:۴۹:۰۵ توسط:saeed.bp موضوع: سلامتيسم

چطور از ادويه‌ها بيشتر استفاده كنيم؟

چطور از ادويه‌ها بيشتر استفاده كنيم؟

ما هميشه به دنبال راه‌هايي براي تازه كردن دستور العمل‌هاي استاندارد هستيم كه به خانواده‌ها كمك كنيم از طعم‌هاي تكراري خسته نشوند. گياهان و ادويه‌جات همان چيزي هستند كه شما نياز داريد. با ادويه‌ها به قدر كافي آشنا نيستيد؟ پس اين مطلب را دنبال كنيد:سير: اگر شما به دنبال انرژي و اشتياق بيشتر هستيد، از پودر سير يا سير تازه كمك بگيريد. عطر و طعم خوب اين ماده با بسياري از غذاها سازگار است، بدون اينكه كالري و يا سديم بدن را بالا ببرد. به دنبال يك سس عالي با طعم سير هستيد؟ انواع آن را مي‌توانيد در اينترنت سرچ كنيد.فلفل (فلفل قرمز خيلي تند): براي اضافه كردن يك طعم تند به وعده غذايي خود (و بهبود وضعيت متابوليسم تان)، كمي‌از فلفل را امتحان كنيد. طعم فلفل مي‌تواند  به ميان وعده‌هايي مانند پاپ كورن طعمي‌ بي‌نظير ببخشد و حتي آن را از نمك بي‌نياز كند. فلفل‌ها نسبتا تند هستند، بنابراين نياز نيست بيش از حد از آنها استفاده كنيد. با استفاده از اين ادويه خوش طعم به انواع غذاهاي خود جان ببخشيد.

 

ادويه مخلوط: اگر دائم به دنبال ادويه‌جات فصلي هستيد تا نياز خود را رفع كنيد، سعي كنيد ادويه مخلوط را به لته صبح‌تان و يا به يك كاسه ماست بدون چربي اضافه كنيد. اين كار شما را به يكي از مشتريان دائمي ‌اين ادويه تبديل مي‌كند. يا مثلا، با پاشيدن فقط  كمي‌از آن به همراه اندكي شكر قهوه‌اي يا عسل، مي‌توانيد يك عطر و طعم خوش و بدون كالري را به انواع سس و غذاهاي خود اضافه كنيد.دارچين:اگر به دنبال غذا‌هاي راحت فصل هستيد، مي‌توانيد از دارچين كمك بگيريد. افزودن اين ادويه خوش طعم، معطر، گرم و تند به بلغور جو دوسر و برش‌هاي سيب، بي آنكه كالري اضافي داشته باشد، به آنها عطر و مزه‌اي بي‌نظير مي‌بخشد. اين ادويه حتي با غذاهاي خوش طعمي ‌مانند گوشت و برنج نيز هماهنگي دارد. براي نمونه مي‌توانيد پلو دارچين و يا سوپ جو با طعم دارچين را امتحان كنيد. نعناع: نعناع گياهي خوشمزه و فوق‌العاده است كه در يك لحظه به وعده غذايي شما طراوت مي‌بخشد (چه به شكل تازه و چه خشك شده). يكي از محاسن اين سبزي اين است كه به خاطر طعم و مزه بي نظيرش تقريبا با بسياري از سالادها، سس‌ها و غذاها همخواني دارد. براي دست يافتن به انواع دستورالعمل براي استفاده از اين سبزي بي‌نظير مي‌توانيد از اينترنت كمك بگيريد.

 چطور از ادويه‌ها بيشتر استفاده كنيم؟


برچسب: سلامتيسم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ساعت: ۰۲:۴۸:۴۴ توسط:saeed.bp موضوع: سلامتيسم

۴ باور نادرست درباره ترك سيگار!

۴ باور نادرست درباره ترك سيگار!

۱. تصور اشتباه: اگر بيش از ۵ سال سيگار كشيده باشيد، ترك سيگار هيچ فايده‌اي ندارد :بسياري از افرادي كه سال‌هاي سال است سيگار مي‌كشند، تصور مي‌كنند آسيب‌هاي ناشي از سيگار كشيدن به مرحله‌اي رسيده‌اند كه ترك سيگار ديگر هيچ كمكي به آن‌ها نخواهد كرد. با اين‌حال، پزشكان بسيار تلاش كرده‌اند تا اين تصور اشتباه را اصلاح كنند. واقعيت اين است كه هرچه سيگار كشيدن زودتر متوقف شود، براي فرد بهتر است. اما اگر سيگار دير هم ترك شود، باز هم اين شانس به ريه‌ها و قلب داده مي‌شود كه وضعيت بهتري پيدا كنند. اگر حدودا ۵ سال است كه سيگار مي‌كشيد، بايد بدانيد كه ترك سيگار به‌طور قابل توجهي خطر مواجهه شما با حمله‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهد. در بسياري از موارد، با گذشتن ۱۵ سال از ترك سيگار، خطر مواجهه با حمله‌هاي قلبي به اندازه افرادي كه هرگز سيگار نكشيده‌اند، پايين مي‌آيد.
 
۲. تصور اشتباه: استفاده از سيگارهاي «سبك» (light) مي‌تواند ترك سيگار را به تعويق بيندازد يكي از ترفندهاي رايج در ميان افراد سيگاري‌اي كه قصد ترك سيگار را دارند ولي مي‌خواهند كه اين كار را به تعويق و تاخير بيندازند، استفاده از سيگارهاي سبك است. درواقع، اين ترفند فقط به مقدار ناچيزي شانس ترك سيگار را بيشتر مي‌كند. البته اين نكته را هم بايد در نظر داشت كه استفاده از اين سيگارها در بعضي از موارد نيز هرگز به ترك سيگار منجر نمي‌شود. فرقي ندارد كه توليدكنندگان سيگار چه ادعاهايي را مطرح سازند، چون درنهايت سيگارهاي سبك نيز حاوي همان ميزان از تركيبات مضر در سيگارهاي معمولي هستند. درواقع، مساله در مورد سيگارهاي سبك فقط به طعم و عطر تنباكو برمي‌گردد، نه محتواي تركيباتي آن. يكي از مطالعات American Journal of Public Health نشان مي‌دهد كه استفاده از اين سيگارها حتي شانس شروع دوباره سيگار كشيدن را بيشتر مي‌كنند. ۳. تصور اشتباه: سيگار كشيدن گاه‌به‌گاه، مجاز و بي‌ضرر است :يكي از اظهارات رايج در ميان افرادي كه با ترك سيگار مشكل دارند، اين است كه آنان فقط «گاه‌به‌گاه» و «تفنني» سيگار مي‌كشند. با اين‌ حال، متخصصان مي‌گويند كه فرضا اگر چنين ادعايي صحت داشته باشد، باز هم چيزي از مضرات سيگار كم نمي‌كند. واقعيت اين است كه حتي وارد شدن مقادير كمي از نيكوتين به بدن، به رگ‌هاي خوني آسيب مي‌رساند و حتي شانس لخته شدن خون را هم بيشتر مي‌كند. 
 
۴. تصور اشتباه: سيگار كشيدن به مديريت استرس كمك مي‌كند : انتخاب سيگار به‌عنوان شيوه‌اي براي مديريت استرس شايد در كوتاه‌مدت تسكين‌بخش باشد، اما در درازمدت مي‌تواند شما را به سيگار كشيدن وابسته كند و اين كار را به يكي از عادت‌هاي روزانه در زندگي شما بدل سازد. نيكوتين، تعادل ميان دو ماده شيميايي مهم در مغز، يعني دوپامين و نورآدرنالين، را تغيير مي‌دهد. وقتي كه سطح اين تركيبات شيميايي در مغز به‌ واسطه نيكوتين تغيير كند، فرد مي‌تواند تسكين استرس و افزايش لذت را احساس كند. با اين‌ حال، اين وضعيت اصلا ارزشي ندارد، چون مغز سريعا به اين لذت برآمده از دريافت نيكوتين عادت مي‌كند و هر روز دريافت نيكوتين بيشتري را براي به‌ وجود آوردن احساس لذت از شما طلب خواهد كرد. درنتيجه مي‌بينيد كه اين روند هيچ حاصلي جز وابسته شدن به سيگار و نيكوتين نخواهد داشت. 

برچسب: سلامتيسم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ساعت: ۰۲:۴۸:۲۵ توسط:saeed.bp موضوع: سلامتيسم

پيشگيري از خشك شدن لب‌ها در سرما

پيشگيري از خشك شدن لب‌ها در سرما

ترك‌خوردگي و خشكي لب‌ها در زمستان، يكي از علائم سرماي شديد هوا است و در اين حالت بعضي از افراد حتي با كمك محصولات نرم‌كننده لب نيز نمي‌توانند مشكل خودشان را برطرف كنند. اين درحالي است كه داشتن لب‌ها سالم و زيبا از اهميت ويژه‌اي براي بسياري از افراد برخوردار است. در مقايسه با پوست ديگر بخش‌هاي بدن، لب‌ها اساسا لايه‌هاي سلولي بسيار نازكي دارند كه كراتينوسيت ناميده مي‌شوند و لب‌ها را خصوصا نسبت به كم‌آبي آسيب‌پذير مي‌كنند. همچنين لب‌ها فاقد لايه خاصي به نام استراتوم كورنئوم (stratum corneum) هستند كه در پوست بدن وجود دارد و حاوي مولكول‌هاي چربي خاص مانند سراميدها است كه از پوست در مقابل كم‌آبي محافظت مي‌كنند. با توجه به همين دلايل است كه كاهش آب و رطوبت در لب‌ها ۳ برابر سريع‌تر از پوست ديگر قسمت‌هاي بدن اتفاق مي‌افتد. موقعيت‌هاي آب‌وهوايي بحراني چه‌طور لب‌ها را خشك مي‌كنند؟ موقعيت‌هاي آب‌وهوايي بحراني براي لب‌ها (مانند هواي سرد)، نوعي واكنش التهابي موضعي را در لب‌ها تحريك مي‌كنند. اين التهاب، از دست دادن رطوبت را افزايش مي‌دهد و به شكل‌گيري آسيب‌هاي سلولي در لب‌ها منجر مي‌شود. همين وضعيت، لب‌ها را ترك‌خورده و پوسته‌پوسته مي‌كند و اين علائم حتي مي‌توانند به پوست بالايي و زيرين لب‌ها نيز گسترش پيدا كنند. يكي از بهترين راه‌ها براي پيشگيري از اين اتفاق، ايجاد لايه محافظتي مصنوعي روي لب‌ها با كمك محصولات نرم‌كننده و مرطوب‌كننده است. اين محصولات به محافظت از لب‌ها كمك مي‌كنند و آسيب‌پذيري آن‌ها را در برابر موقعيت‌هاي آب‌وهوايي بحراني كاهش مي‌دهند. 
 
مرطوب‌سازي لب‌ها چه نقشي در جلوگيري از بروز تبخال‌ها ايفا مي‌كند؟  وقتي كه ويروس هرپس نهفته و خاموش دوباره فعال شود، تبخال‌ها مي‌توانند دوباره نمايان شوند. موقعيت‌هاي آب‌وهوايي بحراني مانند سرما يا گرماي بيش از حد هوا و همچنين وزش باد خشك و سرد، مي‌توانند لب‌ها را كم‌آب كنند و به آن‌ها صدمه بزنند، در حالي كه اشعه‌هاي UV خورشيد نيز ويروس را از وضعيت نهفته و خاموش بيرون مي‌آورند. با اين‌ حال، اگر آب‌رساني به لب‌ها و مرطوب‌سازي آن‌ها به‌ درستي انجام بگيرد، شانس ملتهب شدن و ترك‌خوردگي لب‌ها كاهش مي‌يابد و لب‌ها در مقابل عوامل محيطي تشديدكننده تبخال، مقاومت بيشتري از خودشان نشان خواهند داد. چرا حفظ رطوبت لب‌ها در زمستان مهم است؟ در طول زمستان، ما در معرض تماس با سرماي شديد هوا و بادهاي سرد و خشك قرار مي‌گيريم. اين موقعيت‌هاي آب‌وهوايي بحراني، اساسا مي‌توانند باعث شكل‌گيري التهاب در لب‌ها و همچنين از بين بردن رطوبت طبيعي در آن‌ها شوند. به همين دليل است كه حفظ رطوبت لب‌ها در زمستان، اهميت ويژه‌اي پيدا مي‌كند. افراد مبتلا به تبخال نيز مي‌توانند از طريق حفظ رطوبت لب‌ها، مانع از تشديد مشكلات خودشان شوند و همچنين روند بهبودي را سريع‌تر كنند. 

برچسب: سلامتيسم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ساعت: ۰۲:۴۸:۰۵ توسط:saeed.bp موضوع: سلامتيسم

ماسك معجزه‌گر گوجه‌فرنگي براي داشتن پوستي زيبا

ماسك معجزه‌گر گوجه‌فرنگي براي داشتن پوستي زيبا

گوجه‌فرنگي يك خوراكي عالي براي پوست است. اين ماده خوراكي سرشار از انواع ويتامين‌ها و مواد معدني گوناگون مثل ويتامين A، ويتامين C و ويتامين E  همراه با آهن و پتاسيم است. تمامي اين مواد مغذي كمك مي‌كنند تا پوست شما به بهترين حالت تغديه و تقويت شوند. خوردن گوجه‌فرنگي مي‌تواند از پوست‌تان در مواجهه با تشعشعات خورشيدي محافظت كند و آن را جوان و شاداب نگه دارد. علاوه بر اين، گوجه‌فرنگي مملو از ليكوپن است كه اين تركيب يك آنتي‌اكسيدان عالي در جلوگيري از پيري زود‌رس و سرطان پوست است. صرف‌نظر از مصرف خوراكي گوجه‌فرنگي به دليل خواص بسيار زياد اين ماده طبيعي مي‌توانيد از آن به عنوان يك ماسك مفيد براي پوست‌تان استفاده كنيد. علاوه بر اين، به دليل تركيبات خاص و ويژه گوجه‌فرنگي استفاده از آن براي هر نوع پوستي مناسب است. در ادامه مطلب امروز با چند دستور تهيه ماسك گوجه‌فرنگي آشنا خواهيد شد.
 
۱- ماسك گوجه‌فرنگي و ليمو: استفاده از اين ماسك براي افرادي توصيه مي‌شود كه تمايل به برطرف كردن لكه‌ها و روشن كردن رنگ پوست خود دارند. در حقيقت، هم گوجه‌فرنگي و هم ليمو قابليت روشن و سفيد كردن پوست شما را دارند.مواد لازم:- گوجه‌فرنگي رسيده ۱عدد كوچك- آب‌ليمو تازه يك‌دوم قاشق چاي‌خوري. طرز تهيه:
ابتدا گوجه‌فرنگي را كمي خرد كنيد و در مخلوط‌كن بريزيد تا كاملا نرم و يكدست شود. سپس آب‌ليمو و گوجه‌فرنگي را با هم مخلوط كنيد و با استفاده از يك پنبه آن را به تمامي سطح پوست صورت‌تان بزنيد. بگذاريد ماسك ۱۰ تا ۱۵ دقيقه روي صورت‌تان بماند و بعد با آب سرد بشوييد. با استفاده از يك حوله نرم و تميز صورت‌تان را خشك كنيد و با چند قطره روغن زيتون پوست‌تان را مرطوب كنيد.۲- ماسك گوجه‌فرنگي و عسل: مي‌توانيد براي رفع خستگي پوست و درخشنده‌تر كردن آن از اين ماسك عالي استفاده كنيد. صرف‌ نظر از خواص بي‌نظير گوجه‌فرنگي عسل هم خواص بسيار زيادي براي پوست دارد.مواد لازم:- گوجه‌فرنگي رسيده ۱عدد كوچك- عسل يك قاشق غذا‌‌خوري. طرز تهيه:گوجه‌فرنگي را در مخلوط كن بريزيد تا نرم و يكدست شود. سپس عسل را به آن اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا كاملا با هم تركيب شوند. مخلوط را به صورت‌تان بماليد و بگذاريد براي مدت زمان ۱۵ دقيقه روي پوست‌تان بماند. بعد از گذشت مدت زمان لازم آن را با آب سرد بشوييد و صورت خود را خشك كنيد.
 
۳- ماسك گوجه‌فرنگي و خيار: اين ماسك به طرز معجزه‌آسايي پوست‌تان را جوان و شاداب مي‌كند. خيار يك آب‌رسان عالي براي پوست شما است. هر دو اين مواد طبيعي پوست‌تان را تقويت كرده و منافذ بيش از حد باز شده روي آن را فشرده و بسته مي‌كند. ۹۵ درصد خيار متشكل از آب است و مصرف آن براي افرادي كه پوست‌هاي چربي دارند بسيار مناسب است. مواد لازم:- گوجه‌فرنگي رسيده ۱عدد كوچك- ۴/۱ خيارطرز تهيه:يك‌چهارم ۱ عدد خيار را كاملا شسته و همراه با گوجه‌فرنگي داخل مخلوط‌كن بريزيد تا كاملا يكدست شوند. سپس مخلوط را به آرامي و به شكل حركت دايره‌وار به صورت‌تان بماليد. بگذاريد ۱۵ دقيقه ماسك روي صورت‌تان بماند و بعد آن را با آب سرد بشوييد و خشك كنيد. ۴- ماسك گوجه‌فرنگي و روغن‌زيتون: استفاده از اين ماسك براي افرادي كه پوست‌ خشكي دارند بيشتر توصيه مي‌شود. روغن زيتون پوست‌تان را كاملا نرم و لطيف مي‌كند. مواد لازم:- گوجه‌فرنگي رسيده ۱عدد كوچك- روغن زيتون ۱ قاشق چاي‌خوري . طرز تهيه:گوشت يا پالپ گوجه‌فرنگي را گرفته و در مخلوط‌كن بريزيد تا كاملا آبكي شود. سپس روغن زيتون را به آن اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا كاملا با هم تركيب شوند و آن را روي صورت‌‌تان بماليد. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقيقه ماسك را با آب‌گرم پاك كنيد و با يك حوله نرم و تميز پوست‌تان را خشك كنيد.

برچسب: سلامتيسم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ساعت: ۰۲:۴۷:۴۱ توسط:saeed.bp موضوع: سلامتيسم

طرز تهيه پيتزا حبوبات براي گياه‌خواران!

طرز تهيه پيتزا حبوبات براي گياه‌خواران!

پيتزا جزو غذاهاي بسيار محبوب در سراسر جهان، خصوصا در ميان كودكان و افراد بدغذا است. خيلي از خانواده‌ها به دليل اين‌كه گمان مي‌كنند پيتزا جزو غذاهاي فست‌فودي و ناسالم محسوب مي‌شود، از خريد يا تهيه آن در منزل تا حد ممكن خودداري مي‌كنند. اين در حالي است كه شما مي‌توانيد با فراهم‌آوري مواد اوليه سالم و ساده، پيتزايي بسيار مغذي در منزل تهيه كنيد و با اين كار نه‌تنها يك غذاي سالم روي ميز خود داشته باشيد، بلكه بچه‌ها را هم به مصرف تركيبات غذايي مفيدي مانند سبزيجات و حبوبات تشويق كنيد و عادت دهيد. پيتزاي سبزيجات و حبوبات، غذايي با كالري متوسط و فيبر فراوان است كه مي‌تواند گزينه خوبي براي افراد گياه‌خوار هم باشد. ريزمغذي‌هاي موجود در اين غذا باعث افزايش قدرت سيستم دفاعي بدن هم مي‌شوند. مواد لازم براي ۶ نفر : نان آماده و پفكي پيتزا ۲ عدد ، لوبيا قرمز يا سياه پخته يك ليوان ،فلفل دلمه‌اي قرمز نصف ليوان ،سير خردشده يك حبه متوسط ،پودر فلفل چيلي يك قاشق غذاخوري ،نمك يك‌چهارم قاشق چاي‌خوري ،آرد ذرت به مقدار كم ،پنير موزارلا يك ليوان ،گوجه‌فرنگي بدون پوست و تخمه و خردشده ۲ عدد متوسط ،برگ پيازچه خردشده ۴ عدد ،زيتون سياه خردشده يك‌چهارم ليوان ،قارچ بخارپز، خردشده و ريزشده ۴ قاشق غذاخوري . 
 
طرز تهيه: براي آماده‌سازي اين غذا، ابتدا فِر را با حرارت بسيار كم روشن كنيد و در آن را ببنديد تا فضاي داخلي فِر كمي گرم شود. تا گرم شدن فِر در كاسه گود و بزرگي لوبياها، فلفل‌ها، سير ونمك را به‌خوبي با همديگر تركيب كنيد و آن‌ها را با تهِ چنگال كمي فشار دهيد تا مواد داخل ظرف لِه شوند. حالا آرد ذرت را روي خميرهاي پيتزا بپاشيد و ابتدا يك لايه از مايع لوبيا روي پيتزاها بكشيد و سپس گوجه، پيازجه، زيتون و قارچ‌ها را روي ساير مواد بريزيد. نوبت قرار دادن پنير موزارلا روي اين پيتزا به سليقه شما بستگي دارد.يعني مي‌توانيد پنير را روي نان پيتزا قرار دهيد و سپس ساير مواد را اضافه كنيد يا اين‌كه بعد از چيدن تمام مواد روي خمير پيتزا، پنير موزارلا را روي سطح تمام مواد بپاشيد. بعد از آماده شدن پيتزاها كافي است كه آن‌ها را حدود ۸ دقيقه داخل فِر حرارت دهيد تا علاوه بر ذوب و طلايي شدن پنير، نان پيتزا هم كمي قهوه‌اي و پخته شود. قبل از سِرو پيتزاها، هر كدام را به ۳ قسمت مساوي تقسيم كنيد. ارزش تغذيه‌اي: هر يك برش از اين پيتزا حاوي ۳۱۶ كيلوكالري انرژي:  ۸ گرم چربي (۴ گرم چربي اشباع)-۶ گرم فيبر-۴۶ گرم كربوهيدرات-۱۴ گرم پروتئين-۱۴۰ ميكروگرم فولات-۱۷ ميلي‌گرم كلسترول-۳ گرم قند-۱۱۳۶ واحد بين‌المللي ويتامين A
 ۷ ميلي‌گرم ويتامين C-۱۸۶ ميلي‌گرم كلسيم- ۳ ميلي‌گرم آهن- ۷۲۹ ميلي‌گرم سديم- ۳۲۸ ميلي‌گرم پتاسيم است.-ضمن اين‌كه مي‌تواند ۳۵ درصد از نياز روزانه بدن به فولات و ۲۳ درصد به ويتامين A را هم تامين كند. 

برچسب: سلامتيسم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ساعت: ۰۲:۴۷:۱۲ توسط:saeed.bp موضوع: سلامتيسم

آنچه زنان بايد درباره معاينات پزشكي بدانند!

آنچه زنان بايد درباره معاينات پزشكي بدانند!

كولپوسكوپي (Colposcopy)، نوعي روش بررسي ساده است كه دركلينيك‌ها نيز به انجام مي‌رسد. در اين روش، پرستار يا پزشك از كولپوسكوپ استفاده مي‌كنند تا از طريق نور انداختن و بزرگ‌نمايي بتوانند ديد بهتري نسبت به دهانه رحم به‌ دست بياورند. آنان در اين مرحله مي‌توانند از راه‌حل‌هاي متفاوتي براي بررسي عادي بودن وضعيت دهانه رحم كمك بگيرند. اگر هم در اين روند با سلول‌هاي ناهنجار مواجه شوند، قطعا بيوپسي يا نمونه‌برداري را انجام خواهند داد. اين روند اصلا دردناك نيست، اما مي‌تواند ناخوشايند باشد. پس اگر باز هم احساس ترس و نگراني شديد داريد، حتما اين مساله را با پزشك يا پرستار در ميان بگذاريد. پس از پايان اين مرحله، بافت‌هاي نمونه‌برداري‌شده براي ادامه بررسي به مرحله بافت‌شناسي (histology) مي‌رسند. بافت‌شناسي چيست؟ در اين مرحله، بافت‌هاي نمونه كوچك زير ميكروسكوپ بررسي مي‌شوند. اين بررسي به پاتولوژيست اجازه مي‌دهد تا وجود هر گونه از سلول‌هاي پيش‌سرطاني را مورد ارزيابي قرار بدهد. سلول‌هاي پيش‌سرطاني، نئوپلازي داخل اپتليال (CIN) ناميده مي‌شوند كه در سه گروه CIN۱، CIN۲ و CIN۳ قرار مي‌گيرند. 
 
آيا به درمان نياز دارم؟ اگر بيوپسي شما وجود CIN۲ يا CIN۳ را نشان بدهد، اين شانس كم وجود دارد كه اگر اين سلول‌ها بدون درمان باقي بمانند، مي‌توانند به حالت سرطاني برسند. درنتيجه پزشكان معمولا انجام دادن درمان‌هاي لازم را براي حدف اين سلول‌هاي ناهنجار توصيه مي‌كنند. به چه نوع درماني نياز دارم؟ بيشتر سلول‌هاي ناهنجار با كمك Loop diathermy يا Large Loop Excision of the Transformation Zone (LLETZ) درمان مي‌شوند. در Loop diathermy، سلول‌هاي ناهنجار با كمك نوعي سيم نازك الكتريكي حذف مي‌شوند. البته اين روند با بي‌حسي موضعي (تزريق تركيب بي‌حس‌كننده به دهانه رحم) انجام مي‌گيرد. در ضمن، اين مرحله نيز مانند پاپ‌اسمير هيچ دردي ندارد و حدود ۱۰ دقيقه طول مي‌كشد. پس از پايان اين درمان ممكن است كه كمي درد عضلاني داشته باشيد و استراحت كامل در طي يك روز مي‌تواند مشكل شما را به‌خوبي برطرف كند. با سپري كردن اين يك روز نيز مي‌توانيد بدون هيچ مشكلي فعاليت‌هاي روزانه خودتان را از سر بگيريد. البته براي كاهش خطر ابتلا به بيماري‌ها و عفونت‌ها، بايد به مدت ۳ هفته از رابطه زناشويي پرهيز كنيد.
 
 احتمال مشاهده ترشحات در فاصله چند هفته پس از اين مراحل عادي است، ولي دوره قاعدگي شما بايد در زمان هميشگي و طبق روال عادي آغاز شود. امروزه شيوه‌هاي درمان ديگري مانند ترموكوآگولاسيون (thermocoagulation) نيز وجود دارند كه با بي‌حسي موضعي همراه هستند و به نتايج و اثرات مشابه با ديگر شيوه‌هاي رايج منجر مي‌شوند. نتيجه چه خواهد شد؟ اين درمان در ميان ۹ نفر از هر ۱۰ نفر به نتيجه موثر ختم مي‌شود. البته ممكن است كه شما به تجديد آزمايش پاپ‌اسمير طي يك فاصله شش‌ماهه نياز داشته باشيد تا مطمئن شويد كه همه سلول‌هاي ناهنجار كاملا حذف شده‌اند.چطور مي‌توانم خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را كاهش بدهم؟ - آزمايش پاپ‌اسمير را انجام بدهيد. - سيگار نكشيد. زناني كه سيگار مي‌كشند، اساسا شانس ابتلا به سرطان دهانه رحم را بيشتر مي‌كنند. 

برچسب: سلامتيسم،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ساعت: ۱۰:۵۱:۰۲ توسط:saeed.bp موضوع: سلامتيسم